Tenåringer kan være vanskelige å kjøpe gaver til, men her får du noen gode tips til hva du kan gi til en som fyller 16 år. Det kan være lurt å velge gaver som passer til tenåringens interesser. Noen av gaveforslagene her passer for alle, mens andre gaver bør tilpasses den enkelte.

Gaver som passer for alle

Hvis du ikke vet hvilke interesser tenåringen har, bør du velge en gave som passer for alle. Dette kan for eksempel være teknologi eller penger. Penger er en fin gave som mange setter pris på, og som gjør at de kan kjøpe det de ønsker seg. Samtidig er penger litt upersonlig. En mobiltelefon er kostbar, og du bør kanskje bare kjøpe det dersom du vet at mottakeren trenger ny mobil. Andre fine gaver er gjenstander med navn eller bilde av mottakeren. Velg gjerne bruksgjenstander, selv om pyntegjenstander kan være fint for å markere spesielle dager.

Gi en opplevelse

En annen gave de fleste setter pris på, er opplevelser. Du kan velge blant hundrevis av opplevelser, fra kinobilletter og konsertbilletter til fallskjermhopp og klatring, og det meste imellom. Finn en oversikt over alle gavetips i denne kategorien, og søk gjerne etter spesifikke opplevelser som passer den personen gaven er til. Det blir stadig mer populært å gi opplevelser, og denne gaven skaper minner for livet.

Gaver etter interesse

Woman,Hands,Holding,A,Small,Present,Box,With,Red,RibbonDu kan også kjøpe fysiske gaver basert på mottakerens interesser. Til 16-årsdagen kan det være mange som ønsker seg en moped eller scooter, eller kanskje en gammel bil de kan fikse opp til de blir 18. Andre gaver basert på interesse kan være:

  • Sportsutstyr (sykkel, ski, treningsklær)
  • Spillkonsoller eller spill
  • Puslespill, gjerne med bilde av mottakeren selv

Smykker, klokker og klær kan også være fine gaver på 16-årsdagen, og mange jenter vil nok sette pris på å få sminke eller parfyme. Klær kan være vanskelige å plukke ut, ettersom alle har ulik smak. Er du usikker, kan det være bedre å kjøpe gavekort på klær, og la mottakeren selv velge hva han eller hun vil kjøpe for pengene. Gavekort er litt mer personlig enn penger, og du kan styre litt mer hva du pengene skal brukes til.