Når ungdommer skal flytte hjemmefra, er det mange ting å tenke på. Det er nok mange ting som trengs, men samtidig er det ofte litt trangt på en hybel, og derfor gjelder det å tenke på de viktigste tingene først. Skal ungdommene flytte til hus eller leilighet, er behovene annerledes og plassen større, men ofte er det nettopp en hybel det skal flyttes til først.

Lading av telefoner og batterier

En mobillader er alltid praktisk, og batteriladere er også veldig praktisk. Ved å kjøpe oppladbare batterier, er det penger å spare i lengden. Ha gjerne flere sett batterier, slik at noen alltid er oppladet og du enkelt kan bytte til dem. Da slipper du å vente til batteriene er ferdigladet. Med ladeplater til mobilen er det også enkelt å lade opp den mens du gjør andre ting.

Sats på flerbruksprodukter

Det er kanskje ikke plass til både TV og datamaskin på hybelen. Da er det praktisk å satse på en laptop, som både tar liten plass og kan brukes til mange ting. Ja, du kan se TV på mobilen, men kvaliteten blir mye bedre på en litt større skjerm. En laptop kan brukes til lekser, til å surfe på nettet, spille spill, se TV, høre på radio og musikk samt holde kontakten med venner og familie.

Praktiske hverdagsting

Hverdagsting er viktig, men det er kanskje ikke plass til absolutt alt. Det er heller ikke sikkert ungdommene har tid eller interesse for å lage komplisert mat. Da kan ting som en vannkoker, et vaffeljern og et toastjern være nyttig for å lage rask varmmat. Hvis det skal gjøres mer komplisert matlaging, er det ofte nok med kokeplater eller en hybelkomfyr, som er mye billigere enn en vanlig komfyr. Et hybelkjøleskap er også praktisk, slik at det ikke er nødvendig å handle mat hver dag. Andre grunnleggende kjøkkenting er:

  • Skåler
  • Tallerkener
  • Krus
  • Bestikk
  • Stekepanne
  • Kasseroller
  • Stekespade, øser, sleiver og lignende
  • Grytevotter
  • Visp, ostehøvel, oppvaskbørste
  • Skjærebrett

Ikke kjøp inn mange av hver ting. Hvis ungdommene skal ha besøk, kan de satse på engangstallerkener og pappbeger i stedet for å ha middagsservice til et dusin personer.

Tekstiler til boligen

Enten boligen er liten eller stor, er det ting som skal vaskes og tørkes. Håndklær, oppvaskhåndklær, såper og svamper er alltid praktiske gaver. Sats gjerne på store badelaken til dusjen, eller gi bort en fin badekåpe til ungdommen. Sengetøy er andre praktiske gaver som er veldig nyttige når man skal flytte hjemmefra. Gi bort sengesett, laken, puter og dyner. Det kommer ungdommene garantert til å få bruk for.

Lys opp hverdagen

Lamper er også fine gaver som kommer til nytte. Det kan hende det er lamper i hybelen allerede, men en skrivebordslampe eller en nattbordslampe er alltid nyttig. Hvis hybelen bare har ett rom, kan det være fint å dele opp rommet med et skjermbrett eller gardiner som henger foran sengen. I en trang hybel kan det være begrenset med sengeplass. Da kan knaggrekker eller en stumtjener gi kjærkommen plass til å henge opp klær og småting.