Skal du kjøpe gave til en som fyller 16 år i nærmeste fremtid? Det kan kanskje føles litt vanskelig å finne på en gave til noen i denne aldersgruppen. De er fremdeles barn, men voksenlivet nærmer seg med stormskritt. Om bare to år er de gamle nok til å ta sine egne valg, men i mellomtiden kan vi voksne hjelpe dem med å gjøre noen kloke investeringer. I stedet for å gi 16-åringen penger i gave, foreslår vi å gi dem noen tidløse smykker av god kvalitet.

Hvor kan man kjøpe smykker på nett?

Du trenger ikke gå til en gullsmed for å få tak i kvalitetssmykker. Vi anbefaler Edblad smykker fordi de tilbyr et stort utvalg av moderne tilbehør i kvalitetsmaterialer. At de i hovedsak er laget av rustfritt stål sørger for smykker som varer, samtidig som prisen er mer snill mot lommeboken. Det går også an å kjøpe smykker belagt med 14-karat gull, dersom du tror en gyllen farge passer bedre til bursdagsbarnet. Spør gjerne foreldre om ungdommene deres foretrekker sølv eller gull, her er det mange som har en fargepreferanse.

Gaveideer til jenter som fyller 16

  • Smykker med stener. Dette er klassiske smykker med store stener, som gir dem et elegant preg. Edblad selger både øredobber, halskjeder og ringer med stener i forskjellige farger. Særlig gullsmykkene med de burgunderrøde stenene ser veldig eksklusive ut.
  • Charms. Kjøp noen charms som du føler representerer dem, eller som representerer noe du vil de skal ta med seg videre i livet og tenke på når de ser armbåndet. Det fine med charmssmykker er at bursdagsbarnet kan bytte dem ut når de måtte ønske, og på denne måten fornye smykket sitt regelmessig. Og kanskje de ønsker seg charms til smykket sitt i årene som følger også? Da blir gaveinnkjøpet enkelt fremover!
  • Tidløse klassikere. Dersom jenta du skal kjøpe smykker til liker litt enkle ting, kan du gjerne gå for noen minimalistiske hverdagssmykker. De er like fine til fest, men er gjerne små og lite prangende. Bokstavsmykkene er populære blant unge jenter, så hvis du er usikker på hva du skal kjøpe, er et kjede med forbokstaven i navnet hennes et sikkert valg. Du kan også kjøpe et enkelt sett bestående av halskjede, øredobber og armbånd.

Gaveideer til gutter som fyller 16

I følge Finansavisen er bruk av smykker hos unge menn i vinden om dagen. Selv om Edblads hovedmålgruppe er jenter og kvinner, lager de også stilige maskuline smykker.

Her er noen forslag til hva du kan se etter.

  • Tykke «chains», altså kjettinglignende, tøffe smykker som Edblad tilbyr i både sølvfarge og gullfarge. Disse smykkene finnes i flere varianter, og man kan gjerne ha både et armbånd og et kjede. Finnes også i tynnere utgaver, men hiphop-kulturen har gjort disse tykke smykkene til noe mange unge menn synes er kult.
  • Cole-ringen fra Edblad er en stor og typete, men minimalistisk ring som vil passe de fleste.