Lydbøker øker stadig i popularitet i alle aldersgrupper. Det er ekstremt positivt at økt tilgang på lydbøker har gitt ungdom som ikke er glad i å lese et større innblikk i litteraturens verden. Er du en av dem? Da har vi noen gode lydboktips til deg!

Dersom du ikke er glad i å lese, er lydbøker likevel en kjempefin måte å lese på. Om det faktisk kan kalles for lesing kan kanskje diskuteres, men du får garantert plusspoeng i vennegjengen når du forteller om bøkene du har lest. At du faktisk «bare» har hørt på dem, trenger de vel ikke vite? Det handler likevel om fokus og å sette av tid til å prioritere bøker. Dessuten blir aktiviteter som å rydde rommet, vente på bussen og lage middag til familien mer underholdende med en lydbok på øret. Helt siden Norge stengte ned i mars 2020, har strømmetallene for lydbøker nådd nye høyder.

Hør lydbøker helt gratis

Lydbøker.com finner du tilbud på gratisperioder hos lydboktjenester som Audible, Storytel og Fabel. Her kan du sammenligne tilbudene og finne ut hva som passer best for nettopp deg. I de neste avsnittene skal vi se nærmere på disse tre appene og hvilke bøker de har å tilby.

  • Audible. Amazons Audible passer best for deg som er glad i lydbøker på engelsk, eller som vil få med deg det siste innen selvhjelp og faglitteratur som ikke er oversatt til norsk enda. Audible har et kjempestort sortiment med bøker innen sjangeren «Teen & Young Adult,» som igjen har mange undersjangere. Noen populære titler du bør ta en titt på er They Both Die At The End av Adam Silvera og If I Was Your Girl av Meredith Russo.
  • Storytel. Storytel har et stort utvalg lydbøker på norsk. Her kan du for eksempel finne alle Harry Potter-bøkene. Andre ungdomsbøker vi gjerne vil anbefale er Brådypt av Elin Victoria Unstad, Fangirl av Rainbow Rowell og Huger Games-serien av Suzanne Collins. Her finner du masse interessant både innen norsk og oversatt samtidslitteratur for tenåringer.
  • Fabel. Fabel har samme type bøker som Storytel, men siden appene er eid av forskjellige forlag, kan de tilby bøker fra ulike forfattere. På Fabel finner du gode prosabøker for ungdom som Jenteloven av Sofie Frøysaa og Ulrikke Falch, samt alle de spennende ungdomsbøkene til både Arne Svingen og Harald Rosenløw Eeg.