Det finnes veldig mange bra lydbøker for ungdom, både spenning, dokumentarer, biografier og kjærlighetsromaner. Ungdommer liker ofte bokserier, og dem finner du også mange av som lydbok. Lydbok på mobilen passer ofte perfekt til ungdommer, ettersom de er lette å lytte til på bussen, på rommet eller i pauser på skolen. Her er noen tips til lydbøker for ungdom. Bøkene som nevnes her er stort sett nye bøker, men du finner selvsagt også eldre bøker som lydbok på lydbokapper.

Fantasy

Fantasy er en populær sjanger, og her anbefales for eksempel boka Stesøster av Jennifer Donnelly. I denne fortellingen møter du en av de slemme stesøstrene til Askepott. En annen ungdomsbok i fantasy-sjangeren er Dobbeltgjengeren av Scott Westerfeld. Denne boken er første bok i en ny serie. En annen fantasy-serie er Shadow & Bone, der den nyeste boka heter I lysets makt. Serien er skrevet av Leigh Bardugo. Boka Skifterne av Sissel Chipman er også en spennende nyhet innen fantasy-sjangeren. Serien De fire av Hans Frederik Follestad er også tilgjengelige som lydbøker.

Kjærlighet

Woman,Wearing,Headphones,Listening,To,Music,Breathing,Fresh,Air,RelaxingBøkene Arvingen og Drømmeprinsen er fra serien Halve kongeriket, og handler om prinsesse Margrethe. Serien er skrevet av Randi Fuglehaug og Anne Gunn Halvorsen. Liker du bokserier, er kanskje Night School av C.J. Daugherty kanskje den nye favorittserien din. Boka Dette blir mellom oss av Alexander Kielland Krag handler om Felix som forelsker seg i Nicolai, men som er usikker på om Nicolai føler det samme for ham.

Spenning

Spenningsromaner slår også godt an blant ungdom, og du finner selvsagt mange spenningsromaner når du laster ned en lydbok-app til mobilen. Prøv for eksempel boka Ragnas hemmelighet av Ingrid Melfald Hafredal. Her blir du kjent med Julia, som flytter til et nytt sted og undrer seg over nabojenta Ragna. Hvilke hemmeligheter skjuler seg egentlig i nabohuset?

Bøker om livet

Gode bøker kan også handle om livet, både på godt og vondt. I boka Dette er ikke oss av Neda Alaei møter du Sanna. Både Sanna og faren går gjennom en vanskelig periode etter at Sannas mor dør. Faren går inn i en dyp sorg, og Sanna må både ta seg av ham, og håndtere problemer på skolen. Så kommer det en ny gutt på skolen som hjelper henne til å se verden på en ny måte.

Sammenlign gjerne lydbokapper

Headphones,Lying,Next,To,Old,Books.,Audiobook,ConceptDet lønner seg å sammenligne flere lydbokapper for å finne den du liker best. Bokutvalget kan variere litt mellom dem, og prisen er heller ikke den samme. Noen apper har for eksempel bare bøker på engelsk, som jo også er populært blant ungdommer. Prisen kan variere, og det samme kan antall timer du kan bruke appen per måned. Jo mer du betaler, desto mer kan du bruke appen. Samtidig gjelder det jo å ikke betale for flere timer enn du faktisk bruker den.

Er du ung, eller har du en ungdom i huset, vil det i hvert fall ikke være bortkastet å ta en titt på lydbokapper. Skap gode leseropplevelser også for ungdommer ved å la dem lytte til spennende bøker.