Som ungdom har du kanskje ikke råd til en kostbar bil, og du trenger heller ikke å investere i det dyreste. Ofte er det like morsomt å kjøpe en billig bil og renovere den selv. Da har du i tillegg muligheten til å tilpasse bilen litt mer etter eget ønske. Du kan lakke den om, dekorere den og endre stilen på interiøret. Dessuten lærer du veldig mye av å renovere og mekke på en bil. Du blir kjent med bilen og motoren, og hvis dere er flere som kjøper dere biler samtidig, kan dere samles og renovere dem i fellesskap. Da blir det både sosialt og lærerikt.

Kjøp ekstra tilbehør

Når du har sjekket at motor, lys og bremser er i orden, og bilen har passert EU-kontrollen, er det på tide å oppgradere bilen litt. Her kan du ta oppgraderingen trinnvis, etter hvert som du har råd til nye ting. Du kan for eksempel kjøpe ekstra ryggelys og nye frontlykter eller til og med LED-bjelker. Sjekk hva som er tillatt før du monterer det, for det er selvsagt ikke noe morsomt å få bot for ulovlige lys på bilen. Men ekstralys kan være en god investering i økt sikkerhet, spesielt når du kjører på mørke høst- og vinterveier uten gatelys. Det finnes dessuten mye annet du kan oppgradere bilen med, som frontbøyler og GPS. Husk installasjonstilbehør til lysene du skal montere. Dem finner du også hos Ekstralyskongen.

Oppgrader til eget bruk eller salg

Etter at bilen er oppgradert, er det opp til deg om du vil beholde bilen selv eller selge den til andre. Hvis du selger, kan du få råd til en dyrere bil. Noen gjør det til en lønnsom hobby å renovere biler for videresalg. Kanskje dette til og med blir starten på en karriere som bilreparatør. Men ofte blir man så glad i bilen man renoverer at den ikke blir solgt. Du har jo tilpasset bilen til nettopp ditt eget ønske, så behold den gjerne i mange år. Med stadige oppgraderinger og forbedringer, kan selv en gammel bil få et langt liv.